StiQS wordt dit jaar gecoacht door Mariëlle van den Bergh; hetgeen zeer inspirerend is. Zij werkt veel met korte improvisaties. Voor ons een heel nieuwe manier van werken, die soms veel gemor oproept, maar waarvan de resultaten ons steeds weer verrassen. Je komt op deze manier op andere vormen dan die, die al lange tijd je voorkeur hebben.

De resultaten van een van deze korte oefeningen zullen te zien zijn tijdens de tentoonstelling die Mariëlle van den Bergh heeft in Museum Rijswijk van 29 oktober 2019 tot en met 12 januari 2020 onder de titel Oernatuur. / Primal Nature. Daarvoor heeft Marielle veel samengewerkt met het textiellab van het Textielmuseum en het Europees Keramisch Werkcentrum. Ze heeft ons als groep daar ook mee naar toegenomen om haar in beide centra actief aan het werk te zien. Van ons bezoek aan het Textiellab staan ook hier op de site van StiQS foto’s en een filmpje.

Het resultaat van onze actieve periode met Mariëlle zal te zien zijn tijdens het Textielfestival in Leiden in mei 2020, maar daarvoor al is Marielle’s werk te zien in Rijswijk.

Marielle van den Bergh

OERNATUUR / PRIMAL NATURE

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk

dinsdag tot en met zondag

11-17 uur

Marielle van den Bergh