Textielfestival Leiden 2020.

… euhh 2021… euhhhh toch niet

We hadden ons zo verheugd op het Textielfestival in 2020 en waren er allemaal helemaal klaar voor. De tentoonstelling, de indeling van de ruimte, de gezelligheid, het vele moois dat we van anderen te zien zouden krijgen, de roosters waren nog net niet gemaakt, maar de foto’s al wel en toen……

Toen gebeurde er iets dat we in onze stoutste dromen niet hadden kunnen denken: Corona. We hadden geen idee hoe gevaarlijk het zou zijn, maar in april werd duidelijk dat zo’n grote tentoonstelling niet kon. De tentoonstelling werd een jaar uitgesteld.

Een virus verdwijnt niet zomaar als het zomer wordt, het komt in golven totdat iedereen (of bijna iedereen) het gehad heeft, of totdat iedereen is ingeënt. Dat zagen we bij de Spaanse griep in 1918, die doorwoekerde tot 1920. In februari 2021 werd duidelijk dat het festival ook dat jaar niet plaats zou vinden.

Maar we willen je wel graag meenemen in onze wereld en onze werken toch laten zien. Ze kwamen tot stand in 2019, toen Marielle van den Bergh onze coach was. Zij heeft ook heel enthousiast veel van de foto’s gemaakt!

StiQS textielmuseum Passementen 2019

Marielle van den Bergh