StiQS textielkunst

Het Textielfestival Leiden 2015 wordt van 13 mei tot en met 16 mei  gehouden. Op meer dan 40 locaties in Leiden zal                            gedurendeTextielfestival-Leiden-2015-route het Textielfestival 2015 textielkunst in zijn vele facetten te zien zijn.

Ook Textielgroep StiQS zal met zijn textielkunst aanwezig zijn op het Textielfestival. Wij beschikken over een pop-up galerie, gelegen aan de Lange Brug 39a (nummer 17 op het kaartje).

In 2015 is het tien jaar geleden dat StiQS als groep voor het eerst bijeenkwam op de eerste dag van de cursus Quilten Speciaal. De naam StiQS ontstond na afronding van de cursus twee jaar later. Inspiratiebronnen voor de StiQS-tentoonstelling zijn herinneringen, foto’s, voorwerpen, rituelen en gebruiken uit ons verleden. We namen “Vintage” als titel en met een knipoog naar ons officieuze jubileum zelfs “(Good) Vintage” – hetgeen zoveel betekent als “een goed wijnjaar”. (Nu maar hopen dat de bezoeker deze tentoonstelling net als een goede wijn ook de moeite waard vindt.)

Een voorproefje vindt U in het volgende filmpje.